FAQs

Over Himalaya Zout Lamp 

 

 

Himalaya zout is de meest pure vorm van zout in de wereld. In tegenstelling tot normaal zout, bevat het 84 verschillende mineralen die goed voor je zijn. Onder andere magnesium, iodine en calcium maken deze zoutsoort tot een bijzonder en natuurlijk product.

 

Geschiedenis van Himalaya zout

 

Ongeveer 250 miljoen jaar geleden zijn gedeeltes van Oceanen rondom de Himalaya gebergte opgdroogd en gaan kristalliseren. Door oxidatie heeft het zijn unieke kleur gekregen. Omdat het zout vastligt aan de voet van Himalaya gebergte is het bewaard gebleven van alle vervuiling die we sindsdien hebben veroorzaakt. Dat maakt het de puurste zout van de werel

 

 

Waarvoor wordt Himalaya zout gebruikt

 

Himalaya zout is momenteel vooral bekend als vervanger van keukenzout. Daarnaast zijn er steeds meer mensen die een Zoutlamp thuis hebben. Naast esthetische schoonheid worden deze lampen gebruikt om de vochtgehalte binnenhuis te balanceren. Zout heeft namelijk als eigenschap dat het vocht naar zich toe trekt. Zodoende heeft een zoutlamp een licht positief effect bij mensen die last hebben van bijvoorbeeld astma.

Ook zijn er studies gedaan rondom de uitstoot van negatieve ionen door Zoutlampen. Negatieve ionen komen in principe alleen voor in natuurrijke omgevingen, dichtbij watervallen of net na een storm. Negatieve ionen staan tegenover positieve ionen, die vooral totstand komen door elektrisch geladen apparatuur, zoals wasmachines en magnetrons.

Zout is al tijden een bekende middel tegen last van verkoudheid. Daarvoor is er de speciale zout inhalator ontwikkeld. Deze kan de slijm uit uw keel en holtes sneller doen los komen. Ook als u last heeft van pollen kunnen de symptomen worden verlaagd door de inhalator.

 

Hoe onderhoud ik mijn Zoutlamp, aromalamp

 

Omdat Zoutlampen gemaakt zijn van kristalzout zullen de producten uiteindelijk van vorm veranderen. Hoe meer vocht ze aantrekken des te sneller ze ook zelf zullen smelten. Dit gaat uiteraard niet over 1 nacht ijs, een gemiddelde zoutlamp is goed voor 5 jaar plezier.

Als je ziet dat de lamp vochtige wordt, veeg deze dan eerst schoon met een vochtig doek om eerst de stof weg te halen. Veeg daarna ook nog eens met een schone keukendoek.

 

Voor meer vragen kunt u altijd gerust bellen of email sturen naar ons.

 

 


 

Salt Mine
Salt Mine

Salt Mine in Khewra Pakistan

press to zoom
Salt Mine
Salt Mine

Salt Mine in Khewra Pakistan

press to zoom
Salt Mine
Salt Mine

Salt Mine in Khewra Pakistan

press to zoom
Salt Mine
Salt Mine

Salt Mine in Khewra Pakistan

press to zoom
1/5